ATG

ATG står för Aktiebolaget Trav och Galopp och ägs av Svensk galopp och Svensk travsport.

Vad ATG erbjuder

De produkter som ATG erbjuder är spel på hästar. Det vill säga alla spel på trav och galopp går genom ATG, såvida det inte är ett spelbolag som verkar på nätet och är registrerat utomlands. Det finns över tjugo olika spelformer när det gäller spel på hästar och den populäraste av alla spelen är V75. Den kom redan 1993 och avgörs på lördagar, men ibland finns det extra insatta omgångar som körs på andra dagar. Man kan i stort sett spela på hästar på alla veckans dagar, både online och hos ett spelombud, sen kan man naturligtvis spela på plats vid travbanan.

Stöd till hästsporten

Varje gång man spelar på hästar stödjer man den svenska hästsportsnäringen, precis som när man spelar på fotboll. Eftersom ATG ägs av två stora hästsporter, finns det ingen privat vinning och det som inte delas ut som vinst, återinvesteras i hästsporten. En del av pengarna går även till att underhålla de många kapplöpningsbanorna runt om i landet och som premier till tränare och uppfödare. Det återstår att se om andra spelbolag som får licens i Sverige och tillhandahåller spel på hästar kommer att bidra på samma vis.

ATG tar sitt spelansvar på allvar och erbjuder hjälp och verktyg för spelare som blir beroende och lägger ner mer tid och pengar än vad de mår bra utav. Att spela ska vara roligt och sunt och ett seriöst spelbolag tar sitt ansvar gentemot dem som riskerar att hamna i en negativ spiral och ser inte bara om sitt eget hus.