Strategi

Vi som står bakom Travbolaget är glada amatörer och vi hoppas kunna rikta oss till likasinnade. Vi är inte intresserade av att lämna in V75-lappar för tusentalskronor varje vecka. Vi tror att det är här rätt sätt att gå om tittar på V75 ur ett speltekniskt (läs mer om spelteori här) sätt. Eftersom att vinstoddsen baseras på hur spelen läggs så bör man tjäna på att gå emot strömmen. Det här sättet att spela har en relativt stor varians, men det får man leva med som spelare. För oss handlar det nämligen inte att plocka in småvinst efter småvinst. Vi vill spränga banken och med den mentaliteten får man leva med att gå lottlös vissa perioder. Med det sagt så handlar det inte om att famla i mörkret och bara plocka ut högoddsare. Det gäller istället att hitta de hästar som kan överraska när två favoriter kör slut på varandra innan upploppet och liknande scenarion.

Det här är naturligtvis mycket lättare sagt än gjort, men det finns sätt att utveckla sina travkunskaper. Det största och första steget man bör ta för att bli bättre på trav är att titta på mycket trav. ATG har en väldigt bra tjänst i sitt lopparkiv. Du kan titta på i stort sett alla lopp som körs i Sverige. Desto mer du tittar, desto bättre känsla för loppen kommer du få.

Tänk dock på att verkligen titta på loppen. Fokusera inte bara ledaren. Titta på hästarna i de bakre leden. Titta på deras aktioner och om de ser pigga ut och så vidare. Den informationen kan komma att bli viktig i framtida lopp där du står och väger mellan två hästar.

Utöver lopparkivet så finns det massor av läsning som du kan utnyttja inför varje V75-omgång. Travronden, V75-guiden och Trav365 är bara några av de utmärkta nyhetskällor som finns för travspelare.