V75

V75 är det största spelet inom travssverige. Det omsätter miljontals kronor varje vecka och spelet har skapat fler miljonärer än något annat av spelen som erbjuds av ATG. Spelet är väldigt enkelt. Det går ut på att hitta vinnarhästen i sju lopp. Du kan även få utdelning på fem eller sex rätt, därav namnet V75. V75 avgörs oftast på lördagar och loppen är alltid TV-sända. Du kan antingen välja att se loppen live eller via det utmärkta sammandrag som TV4 producerar varje lördag. Vid vissa stor- lopp eller helger så händer det också att V75 springs på alternativa dagar. V75-loppen börjar i regel 14.30 på lördagarna och varje lopp har, ungefär, mellan 10 till 15 hästar.

V75 är ett spel som passar alla. Du kan spela för väldigt små summor samtidigt som du kan investera enorma summor i ett V75-system. Anledningen till att insatserna kan variera så mycket är att V75 är ett radspel där din insats bestäms av hur många garderingar du vill ha. Det är inte helt olikt stryktipset på det viset.

Radpriset för V75 är 50 öre. Det betyder att du räknar ut kostnaden för ditt system genom att ta antal hästar i lopp 1 multiplicerat med antalet hästar i lopp 2 och så vidare. När du sedan räknat ihop alla loppen dividerar du totalsumman med 2. En rad skulle kunna se ut såhär.

Lopp 1: 1, 4, 3 (Startnummer)
Lopp 2: 2
Lopp 3: 4, 1, 5, 7, 9
Lopp 4: 9
Lopp 5: 10, 11, 3, 5
Lopp 6: 3, 4
Lopp 7: 5, 6, 7, 9

Kostnaden för det systemet skulle alltså bli 155 kronor: 3 x 1 x 5 x 1 x 3 x 2 x 4 = 360. 360/2 blir sedan systempriset eftersom att radpriset är 50 öre.

Jokersystemet
Ovan nämnda system är ett matematiskt system. Du kan även välja att spela reducerade system. När du spelar ett reducerat system så får du plocka med flera hästar, men du måste ranka dem. Det finns en väldigt bra mjukvara som kan hjälpa dig med det här. Mjukvaran heter Jokersystemet. Jokersystemet kostar 695 kronor om året och har använts vid flera av de mångmiljonvinster som har plockats hem på V75. Anledningen till att du får plocka med fler hästar är att du sätter krav på ditt system. När du sedan har satt kraven så måste dessa infrias för att ditt system ska sitta.

Harry Boy
Harry Boy är en annan populär spelform för V75. Harry Boy är ett robotspel där du väljer hur mycket du vill spela för så plockar ett datorprogram ut dina hästar.

 

Utdelningar V75

Ladda ned utdelningar över samtliga omgångar av V75 år för år, från och med år 2000.