V86

Det finns många anledningar att börja spela på trav. En anledning är såklart att du kan vinna mycket pengar, men det är oftast inte den främsta anledningen. Trav är som en folkrörelse och många som spelar är intresserade av sporten, men också av gemenskapen, den gemenskap travet genererar. Många hittar nya vänner på travbanan, de delar samma intresse och trav är dessutom väldigt populärt att spela ihop med andra.

Spelets uppkomst

V86 är en spelform som egentligen bara skulle vara under 10 veckor, men som visade sig så populär att ATG bestämde sig för att behålla den permanent. Namnet V86 syftar till att du vinner vid 8–6 rätt tippade vinnarhästar. Det är inte lätt att vinna på trav och förutom kunskap behövs det tur. De avgörande faktorerna i trav är kusken, hästen, startspåret, utrustningen och travbanan. Det är många variabler och för varje lopp får du nya kunskaper och kan på så sätt bli bättre på att förutspå en utgång. Charmen med att spela på trav är just att du utvecklas hela tiden och du kommer att inse att det inte enbart är chansen att vinna miljoner som gör att du spelar på trav.

Hur du spelar

Lite kort om hur V86 spelas. Det handlar om att tippa in de rätta vinnarna i åtta omgångar. Inför varje omgång kan du välja en häst eller ett antal hästar. Väljer du bara en häst kallas det att ”spika”. Desto fler hästar du väljer, desto mer kostar det. Kostnaden får du enkelt fram genom att multiplicera antalet hästar med åtta (rader) och sen multiplicera det med 0,25 kronor. Du kan även välja om du vill ha någon reservhäst, ifall någon av hästarna inte kommer till start. Väljer du ingen, får du en automatiskt. Har du tippar in 6–8 rätt vinnare kan du räkna med att få utdelning.