V75 Jägersro 6e september

Tjenare. Det är 43 miljoner i jackpot på V75 den här veckan och vi ska självklart vara med och nosa lite på den. Tävlingarna körs på Jägersro i Malmö och det sägs att det ska bli runt 20 grader varmt och solsken. Som upplagt för fina lopp alltså.

Veckans system är på 1800 rader. Det betyder att det kostar 900 spänn att lämna in. Lycka till!

Avd 1:
Avdelning 1 är ett lopp i silverdivisionen. Det springs över 2140 meter och loppet startar 14.30

Det här är ett lopp som ser ut att passa Perfect Power med Peter Untersteiner i Sulkyn fint. Hästen har sett bra ut och hade onekligen krafter kvar i Legendloppet som sprangs på Solvalla under Jubileumspokalen. Aristocrat Boko brände av två galopper senast, men hästen sitter riktigt bra på det. Blir det körning om spets bör han kunna utmana. October Kronos kommer självklart i bli svårslagen om han får överta ledningen, men jag är lite inne på att Robert Bergh med Amiral d’Inverne vill sitta kvar där. Sen är Jitanes en personlig favorit som jag torr kan vara med där framme om favoriterna blåser på för hårt. jag garderar upp mig rejält och tar med alla nämnda hästar i första loppet.

Hästar: 1, 2, 4, 5, 9

Avd 2:
Andra V75-loppet går i klass 2. Det springs över 2640 meter. Starttid 14:52

Långlopp i den lägsta klassen är lite lurigt. Jag tror att Calvin Borel är en bra spik här. Bra häst som mycket väl kan mosa det här gänget och vinna med 15 meter. Tyvärr är han med på över hälften av alla system och storfavorit. Jag garderar upp honom med Lookahere, som kan få en bra resa från spets.

Hästar: 5, 10

Avd 3:
Europamästerskapet för treåringar. 2140 meter med start 15:15

Även här har vi en klar favorit i Jontte Boy. Hästen har dock inte startat på två månader och det senaste loppet var en rejäl fajt. Frågan är alltså hur fräsch hästen är? Att vi skulle spika Jontte Boy här finns inte på någon karta. Visst hästen är bra men Björn Goop bör kunna göra en bra styrning med Othello Tilly samtidigt som både Ewald F.BOKO och Sheava Vik kan vara med och hota om det visar sig att Jontte BOy inte har prickat formen.

Hästar: 5, 8, 9, 10

Avd 4:
Klass 2 över 1640 meter. Loppet startar 15.37

Det här är ett ganska jämt lopp men jag tror att det är ett bra spikläge. Going Ville är en väldigt bra häst och distansen gör att han bör kunna vinna även om han skulle hamna i andraspår. Går han barfora runtom så har en väldigt bra chans.

Hästar: 4

Avd 5:
Ett lärlingslopp för ston. 2140 meter med 16:00 som starttid

Inte en aning. Jag kritar på ganska rejält här. Rare Wise såg bra ut senast och bör ha toppchans.

Hästar: 1, 2 , 3, 5, 6, 9 , 13, 14, 15

Avd 6:
Bronsdivision över 2640 meter. Loppet springs 16:23

Här spikar jag Oliver Kronos med Björn Goop i sulkyn. Hästen har visserligen bakspår, men det är lång distans och de främsta utmanare står ännu knivigare till. Bortsett från galoppen så  såg Oliver Kronos såg ruskigt bra ut senast och det här loppet bör passa hästen utmärkt. Både Frozen och Carelin kan få bekymmer med sina lägen så jag spikar här.

Hästar: 9

Avd 7:
Gulddivision över 1640 meter. Start 16:46.

Mosaique Face bör ha en bra chans till seger här, men risken att han hamnar i dödens är lite för stor för att jag ska spika. Occhione Jet eller Democrat kommer nog att slåss om ledningen. Jag tror att Occhione Jet snor åt sig ledningen och då kommer han vilja behålla den. Det bör kunna öppna för Kadett C.D , Standout och kanske till och med Magic Tonight.

Hästar: 2, 3, 5, 6, 11