V75 Färjestad 13e September

Tjenare. Sex rätt förra veckan men ingen större utdelning. Vi jobbar vidare och hoppas på bättre resultat i morgon. Som vanligt börjar V75 14.30.

Avdelning 1
Mycket bra lopp i bronsdivisionen med en klar favorit i Jeppas Maxi.

Jeppas Maxi är som sagt den logiska vinnaren i det här loppet. Det är en väldigt fin häst som gick bra i jubileumspokalen. Tyvärr räckte han inte riktigt till i Jubileumspokalen, men nu är han tillbaka i “rätt” klass för honom och om inget oförutsett händer så kommer han att vinna det här loppet. Det är dock väldigt tråkigt att spika en häst som finns med på så stor del av kupongerna som Jeppas Maxi kommer att göra. Det som talar emot Jeppas är att han antagligen inte håller ut Pedro Bi i starten och att han kan hamna illa till om det blir körning mellan Pedro Bi och Viking Va Bene. Det hr bör kunna öppna lite för Riff Kronos med Veijo Heiskanen i slukyn. Det är kompetent häst som blir farlig med rätt lop. Jag gillar även Miss Elaza med Per Linderoth och I am Dynamite med Camilla Colander och streckar på en del här.

Hästar: 2, 4, 5, 9, 10

Avdelning 2
Ännu ett fint lopp. Klass 1 över 2140 meter.

Det är ofta dumt att överanalysera saker och ting. Coltdown bör ta spets och att någon av de andra hästarna ska plocka ner honom känns långsökt. Jag dömer ingen som spikar hästen, men jag vill gärna ha med både Erik Adielsson och Björn Goop som sitter i fina positioner. Jag garderar mest för att kunna vara med om det skulle smälla till. Coltdown är antagligen den mest populära spiken på omgången och det är ju kul att gå mot strömmen.

Hästar: 1, 3, 4

Avdelning 3
“Gulddivision” Ni som fattar fattar.

Det här ett ganska trist lopp, men jag tror att jag har en hyfsad spik. Seabiscuit med Jorma Kontio bör kunna hitta till spets och då är loppet över om du frågar mig. Jag spikar, men om någon ska utmana så är det On Track Piraten, Friction och Up to date Hoss.

Hästar: 3

Avdelning 4
Lopp i Klass 2 som ser väldigt öppet ut. 1640 meter.

Jag tror öppet lopp har fått en ny definition här. Det här öppnar självklart för en spik ;). Robin Hood Bi är antagligen den bästa hästen här, men det finns en risk att han hamnar snett på det. I mina ögon kommer det blåsas på rejält i starten vilket kommer att kunna öppna för en skräll. MNär jag skriver det här så är Anthologie streckad på fyra procent av kupongerna. För mig är det här en given spik. Hästen är bra och när de andra kör slut på varandra kommer han att runda rubbet. Tacka mig sen.

Hästar: 12

Avdelning 5
Silverdivision över 1640 meter

Underpaid Hanover med Björn Goop kommer att vara med där framme. Har bra chans på ledningen, men det är ingen katastrof om han hamnar i rygg. Jag avstår dock spik då risken att han hamnar fel på det fortfarande finns. Dance Photo, Food Money, High Speed Call eller Magiccarpetride från ledningen är alla tänkbara vinnare. Jag vill ocså ha med Knifetown Action och Tresor DInverne. Jag streckar på och hoppas på skräll.

Hästar: 2, 3, 4, 5, 9, 11, 12

Avdelning 6
Ahlsells Unionskamp springs över 2140 meter.

Månprinsen A.M är klar favorit här, vilket betyder att vi inte spikar. Tekno Odin, Gylden Balder, Hallsta Lotus, Lome Brage och Hulte Magnus får plats på systemet. – Fan vad jag kommer bli trött när Månprinsen AM vinner med två längder.

Hästar: 1, 2, 3, 5, 6, 8

Avdelning 7
Långlopp över 3140 meter

Efter strykningen på Lover Face så ser jag inte hur Poker Kronos ska kunna förlora det här loppet. On Track Piraya är en kul skräll som ni kan ta med om ni har råd.

Hästar: 5, 11

Veckans system blir på 1260 rader och kostar alltså 630 spänn att lämna in