V64

En gammal goding från ATG:s utbud är V64, som introducerades redan 1999 och som spelas varje onsdag. I V64 ska du pricka in vinnaren in sex lopp och den skiljer sig inte mycket från de andra spelformerna inom trav eller galopp. Skillnaden mellan de olika spelen är antalet lopp och vid hur många rätt du vinner på. Du kan redan se i namnet vad som gäller. I V64 ser du att det är sex lopp och vinner gör de som har mellan fyra och sex rätt.

Hur du spelar

V64 spelas som sagt för sex lopp och du kan antingen ”spika” en häst, vilket innebär att du bara väljer en häst som du tror vinner i ett av loppen. Du kan också spela system och då väljer du fler tänkbara vinnare i ett lopp. I sex lopp kan du alltså välja en till ett antal hästar för varje lopp. Det är du själv som bestämmer och är beroende på hur mycket du vill spela för. Varje häst du spelar på kostar en krona, spikar du alla lopp, blir det väldigt billigt.

Intresse och kunskap ökar vinstchanserna

Att spela på hästar kräver en hel del kunskap och intresse. Man kan nog säga att de som spelar på hästar regelbundet har det som intresse och ägnar en hel del tid åt att läsa allt om hästar, kuskar, stall och banor. De följer det som händer inom hästvärlden och med den kunskap de samlar på sig för varje lopp, kan de pricka in en hel del vinnande hästar, men man ska inte glömma att det ändå är en hel del tur som spelar in. Dagsform på häst och kusk avgör, liksom vilken bana de tävlar på och vilken startposition de har. Det är inte svårt att förstå att folk fastnar i travsportens värld, för det finns så mycket att lära sig.