V4

ATG har ett antal olika spel på trav och galopp, varav V4 är en av dem. V4 innebär att du ska få in den vinnande hästen i fyra lopp och du kan spela alla dagar i veckan. Även om det bara är fyra lopp, kan vinsten bli hög. När du spelar på V4 kan du välja att spela enkelrader eller system. Väljer du bara en häst i ett lopp, kallas det för att ”spika” eller att man spelar en enkelrad. Väljer du fler hästar i ett lopp, kallas det för system. I fyra lopp, väljer du så många hästar du vill spela på för varje lopp. Desto fler hästar du väljer, desto högre blir priset.

Varje häst eller rad kostar två kronor och du räknar enkelt ut kostnaden genom att multiplicera dina hästar med fyra (antalet lopp) och sedan multiplicera igen med två (priset per häst). Svårare än så här blir det inte. Förutom de vinnande hästarna kan du även välja reserver. Reserverna kommer in ifall någon av dina valda hästar av någon anledning inte kan starta, så kallade strukna hästar. Har du inte valt någon reserv, får du automatiskt en annan häst. Vinsten delas ut till alla som har fyra rätt och skulle det mot förmodan inte finnas en enda med fyra rätt, vinner de med tre rätt. Det är ganska ovanligt att detta inträffar.

Inte bara tur

Liksom alla andra trav- och galoppsporter, krävs det lite kunskap ifall du vill öka dina chanser att vinna. Du kan såklart spela på V4 utan att veta något om hästarna eller sporten och låta turen avgöra, men de flesta som spelar på hästar har ett intresse av spelet. Vilken häst som blir vinnare avgörs att många olika faktorer och beror inte enbart på hästen, utan även kusken, vilken bana loppet går på eller vilken startposition hästekipaget har.